Futoški Kupus Ćulum

Ponuda našeg Gazdinstva

Asortiman

Futoški kiseli kupus

 • Kiseli kupus je tradicionalan proizvod na tržištu Srbije i regiona, a naš se proizvodi od sorte Futoški autohtoni kupus.  Kiseli kupus je kupus koji je biofermentisan i kao takav može da stoji u obliku spremnom za konzumaciju duži period nego u svežem stanju.   Oduvek je na ovim prostorima bio okosnica zimnice u svakom domaćinstvu i proizvodio se u gotovo svakoj kući u Novom Sadu i Vojvodini, ali I širom Srbije.  Tehnološki proces proizvodnje biofermentisanog (kiselog) kupusa odvija se uz primenu najsavremenijih tokova i normi kvaliteta.  Veoma smo ponosni na činjenicu da se naš kiseli kupus prodaje i u velikim maloprodajnim lancima, kroz veleprodaje, ali i u našem gazdinstvu, po proizvođačkim cenama.  U želji da ispunimo vaše zahteve kako u pogledu kvaliteta tako i u pogledu bezbednosti naših proizvoda, ušli smo u postupak implementacije zahteva standarda sistema HACCP. Naš rad i trud je bio krunisan dobijanjem sertifikata 26. decembra 2012. godine.

Futoški kiseli kupus vakuum glavica
1 kom

 • Kako bismo pored ukusa, osigurali i potpuno tradicionalan izgled našeg najpopularnijeg proizvoda, odlučili smo se da tržištu Srbije i Evrope ponudimo kiseli kupus u glavicama.  Zadržavanje kupusa u obliku glavice daje mu prirodan izgled i nakon fermentacije, a vašoj trpezi cela glavica kupusa daje potpuno etno izgled.  Kako bismo svojim kupcima dodatno izašli u susret, kiseli kupus u glavicama pakujemo u vakuum kese.
Glavica vakuum

Kiseli kupus u kanti
10 kg

 • Pažlјivo probrane glavice kiselog kupusa sa kompaktnim listovima i tankom nežnom nervaturom u veoma strogim higijenskim uslovima se pakuje u kante. Sa neto masom od 10 kg i naliveno sopstvenim rasolom, ovo pakovanje svakoj domaćici štedi vreme i mesto za pripremu kiselog kupusa, a porodici obezbeđuje ukusnu i zdravu salatu tokom cele godine.

Futoški kiseli kupus ribanac
500 g

 • Kvalitet dobre salate je u tome da se sva pojede kada se pripremi.  Upravo takvu vrstu salate obezbeđuje vam porodica Ćulum proizvodeći vakuum pakovanje kupusa ribanca u višeslojnoj štampanoj plastičnoj kesi, neto mase 0,5 kg.  Kada se kesa otvori, njen sadržaj je dovoljan za jedan obrok i putem kupovine ovakvih pakovanja, vi štedite na svom kućnom budžetu jer dozirate i planirate obroke tako da nema bacanja hrane.

Futoški kiseli kupus list vakuum

 • Sarma je jedno od najukusnijih i najpopularnijih jela na ovim prostorima.  Priprema se prilikom većíh praznika i porodičnih svečanosti, pa se samim tim i priprema u okviru veće količine hrane. Kako bismo olakšali našim domaćinima i domaćicama i ubrzali pripremu njihovih svečanih ručkova i skupova, pripremili smo za prodaju list kiselog kupusa za sarmu.

Ribanac u kanti
10 kg

 • Obzirom na popularnost kiselog kupusa ribanca i veliki broj jela uz koja se služi, za svoje velike kupce, restorane i veleprodaje, ali i velike porodice, pripremili smo kiseli kupus ribanac u plastičnim kantama od 10 kg. Naliven sopstvenim rasolom, kiseli kupus ribanac je u ovom pakovanju posebno zahvalan za držanje i često serviranje.

Raso

 • Baš kao i kiseli kupus, raso sadrži mikroorganizme koji suzbijaju procese truljenja u crevima, pospešuju izbacivanje otpanih materija iz organizma. Takođe podstiče izmenu materija u ćelijama i povoljno deluje na sluzokožu creva.
  Upotrebom rasola pospešuje se izlučivanje i bolji rad žuči i pankreasa, možda je i najpoznatiji kao provereno dobar lek protiv mamurluka.

Marinirano povrće

 • Druga grupa proizvoda po zastupljenosti u našem asortimanu proizvoda je marinirano povrće upakovano u različite vrste na tržištu prihvaćenih pakovanja. Marinirano povrće predstavlja odgovarajuće zakišeljavanje predhodno pripremljenih  vrsta  povrća, što je zapravo diktirano snižavanje vrednosti pH sredine. Zakišeljavanje predstavlja najefikasniji način suzbijanja aktivnosti najvećeg dela mikroorganizama koji pruzrokuju kvarenje. Puna aktivnost prisutnih mikroorganizama, koji prouzrokuju kvarenje odvija se u neutralnoj i slabo alkalnoj sredini. Za zakišeljavanje povrća koriste se organske kiseline od kojih najčešće sirćetna, ali i ostale, kao što su mlečna, limunska, vinska i jabučna. Pored snižavanja vrednosti pH, ove  kiseline imaju još jednu funkciju poboljšanje ukusa finalnih proizvoda.  Marinirani proizvodi u finalnom obliku sadrže 3 – 6 % kiseline, najčešće sirćetne. Dodaju se dve vrste sirćeta: alkoholno ili vinsko sirće i sirćetna kiselina (esencija) dobijena suvom destilacijom drveta. Kod ovih proizvoda konzervišući efekat sirćetne kiseline potpomaže dodata kuhinjska so. Svaki marinirani proizvod sadrži i začin prema proizvođačkim deklaracijama. Dakle, sem kiselog kupusa, porodica Ćulum uspešno plasira na novosadskim pijacama značajne količine ostalog ukišelјenog povrća u rinfuznom obliku i osvojenim pakovanjima, proizvedenog u uslovima domaće proizvodnje.  Ovo povrće dostupno je za prodaju i kroz veleprodaje i maloprodaje, kao i direktno od našeg gazdinstva.

Domaća turšija u tegli
2,7 kg

 • Turšija je tradicionalna zimnica na ovim prostorima i popularna je na celom Balkanu.  Čak i vegani priznaju kvalitet turšije kao konzervirane salate, pa smo stoga i mi odlučili da posvetimo dodatnu pažnju proizvodnji i prodaji turšije u Srbiji na organizovan i profesionalan način.  Naša turšija proizvodi se od krastavca, paprike, šargarepe, kupusa, zelenog paradajza i karfiola, a između ostalih pakovanja, u prodaji su PET tegle neto mase 2,7 kg.

Paprika filet u tegli
2,7 kg

 • Paprika je tradicionalno popularno povrće u Srbiji i zbog toga je prodaja paprika u svim oblicima u suštini jedno stabilno tržište.  Upravo iz tog razloga i mi na tržištu radimo prodaju paprike u formi proizvoda sa dodatom vrednošću, odnosno kisele (marinirane) paprika, isečene u filete.  Ovakva marinirana paprika se pakuje u PET tegle od 2.7 kg neto mase.

Paprika sa ribancem u tegli
2,7 kg

 • Kada pomislite na gotovu, a pritom i lepo ukrašenu salatu, skoro smo sigurno da mislite na našu kiselu paprika sa kupusom ribancem.  Prodaja paprika sa kupusom ribancem proistekla je iz želje našeg tima da domaćicama i restoranima priušti praktično gotov proizvod za finalnu potrošnju.   Ovakva marinirana paprika se pakuje u PET tegle od 2.7 kg neto mase.

Domaća turšija vakuum
500 g

 • Turšija je tradicionalna zimnica na ovim prostorima i popularna je na celom Balkanu.  Čak i vegani priznaju kvalitet turšije kao konzervirane salate, pa smo stoga i mi odlučili da posvetimo dodatnu pažnju proizvodnji i prodaji turšije u Srbiji na organizovan i profesionalan način.  U suštini, turšija je miks konzerviranog povrća, koji je pripremljen na takav način da čuva hranljiva svojstva povrća koje je u nju stavljeno.  Naša turšija proizvodi se od krastavca, paprike, šargarepe, kupusa, zelenog paradajza i karfiola, a između ostalih pakovanja, u prodaji je i pakovanje od 500 g u višeslojnoj plastičnoj vakuum kesi.

Kiseli krastavci u tegli
2,7 kg

 • Kiseli krastavci su najklasičnija zimska salata na ovim prostorima.  Domaće proizvodnje, uzgojeni na čistom i nezagađenom zemljištu, čak i kada su marinirani, u potpunosti zadržavaju svoj miris i ukus.  Pakovanje u plastičnoj tegli od 2,7 kg neto mase.

Domaća turšija u kanti
10 kg

 • Prodaja turšije u kantama od 10 kg je rezultat naše želje da i većim porodicama omogućimo da im ova kvalitetna i ukusna salata bude dostupna tokom dužeg perioda.  Turšija je miks konzerviranog povrća, koji je pripremljen na takav način da čuva hranljiva svojstva povrća koje je u nju stavljeno.  Naša turšija proizvodi se od krastavca, paprike, šargarepe, kupusa, zelenog paradajza i karfiola.

Crvena paprika sa belim lukom u tegli
2,7 kg

 • Prodaja crvene paprike sa belim lukom je prodaja proizvoda sa imidžom jer mnoge kuće i gazdinstva imaju svoje „recepte“ za ovu vrstu zimnice koji se prenose s kolena na koleno.  Mi naravno, verujemo da je upravo naš recept najbolji, pa zato i pakujemo papriku sa belim lukom u ambalažu koja omogućava široku potrošnju, a to je PET tegla od 2.7 kg.

KONTAKT

HAJDE DA SE DOGOVORIMO