Futoški Kupus Ćulum

Ćulum logo horizontal transparent

Наше газдинство

ПРОИЗВОДЊА ФУТОШКОГ КИСЕЛОГ КУПУСА

Газдинство породице Ћулум

  • Фирма је основана 1979. године, када је породица Ћулум почела са неколико тона киселог купуса, да би данас достигли производњу од око 1000 тона годишње.
    Главни артикли производног програма су свеж купус и остало поврће, кисели купус главица и рибанац (сечен на резанце). Поред киселог купуса, газдинство породице Ћулум производи и маринирано поврће и то домаћу туршију од пет и седам врста поврћа, шарену (мешану) салату, паприку са купусом рибанцем, цепану паприку, паприку са белим луком, краставце и цвеклу.
  • Дугогодишњим радом у повртарству породица Ћулум је стекла велико искуство  у комплетној  производњи, нарочито свежег купуса са доказаним квалитетом традиционалне аутохтоне сорте Футошког белог купуса. Производња купуса и осталих повртарских култура одвија се на расположивим површинама незагађеног и потпуно исправног и контролисаног земљишта на подручју катастарске општине Футог, уз примену најсавременијих  агротехничких мера, али и сталну потпуну контрполу.
    Опредељење за производњу искључиво традиционалне  аутохтоне сорте футошког белог купуса  проистекло је из тога што та популација купуса има знатно израженије квалитативне особине и препознатљиве предности у односу на хибридне сорте купуса.  Наш купус се одликује изузетним биолошким и технолошким карактеристикама уз јединствене сензорне, прерађивачке и квалитативне особине, по чему је веома цењена и тражена врста поврћа на домаћем и страном тржишту.
  • Породица ЋУЛУМ је узгојем ове сорте и напорним радом, остварила  водећу улогу у формирању Удружења произвођача и прерађивача футошког купуса Футошки купус, а посебно у спровођењу заштите географског порекла футошког купуса.  На овај начин постигли смо да футошки купус практично постане један од најпознатијих и напрепознатљивијих српских брендова.

ПРОИЗВОДЊА И ДИСТРИБУЦИЈА ФУТОШКОГ КИСЕЛОГ КУПУСА

Традиционална рецептура

  • У припреми својих производа, односно производа на бази киселог купуса по којима су најпознатији, породица Ћулум примењује искључиво традиционални поступак природне биолошке ферментације свежег купуса.
    Сталним присуством на тржишту, блискошћу са посетиоцима новосадских пијаца на којима имају 10 тезги и држањем уједначеног константно високог квалитета производа, породица Ћулум је постала снабдевач највећих трговинских ланаца у Србији. Достигнути ниво квалитета производа са назначеним посебним ознакама заштићеног географског порекла и контролисаног имена порекла (Футошки кисели купус) на сваком паковању, добро одабрана, флексибилна и привлачна амбалажа, чине да интересовање купаца расте из дана у дан.  Купуса из породице Ћулум има у државама као што су Немачка, Аустрија, Словенија, Чешка, Шведска, Швајцарска, Аустралија, Канада, САД и друге.
futoski-kupus-svezi

КОНТАКТ

ХАЈДЕ ДА СЕ ДОГОВОРИМО