Futoški Kupus Ćulum

Понуда нашег Газдинства

Асортиман

Футошки кисели купус

 • Кисели купус је традиционалан производ на тржишту Србије и региона, а наш се производи од сорте Футошки аутохтони купус.  Кисели купус је купус који је биоферментисан и као такав може да стоји у облику спремном за конзумацију дужи период него у свежем стању.   Одувек је на овим просторима био окосница зимнице у сваком домаћинству и производио се у готово свакој кући у Новом Саду и Војводини, али и широм Србије.  Технолошки процес производње биоферментисаног (киселог) купуса одвија се уз примену најсавременијих токова и норми квалитета.  Веома смо поносни на чињеницу да се наш кисели купус продаје и у великим малопродајним ланцима, кроз велепродаје, али и у нашем газдинству, по произвођачким ценама.  У жељи да испунимо ваше захтеве како у погледу квалитета тако и у погледу безбедности наших производа, ушли смо у поступак имплементације захтева стандарда FSSC ISO 22 000. Наш рад и труд је био крунисан добијањем сертификата 26. децембра 2012. године.

Футошки кисели купус вакуум главица
1 ком

 • Како бисмо поред укуса, осигурали и потпуно традиционалан изглед нашег мајпопуларнијег производа, одлучили смо се да тржишту Србије и Европе понудимо кисели купус у главицама.  Задржавање купуса у облику главице даје му природан изглед и након ферментације, а вашој трпези цела главица купуса даје потпуно етно изглед.  Како бисмо својим купцима додатно изашли у сусрет, кисели купус у главицама пакујемо у вакуум кесе.
Glavica vakuum

Кисели купус у канти
10 kg

 • Пажљиво пробран свеж купус чврстих главица са компактним листовима и танком нежном нерватуром у веома строгим хигијенским условима се подвргава потпуно природној ферментацији уз додатак кухињске соли, али без других адитива и конзерванаса.  Са нето масом од 20 kg и наливено сопственим расолом, ово паковање свакој домаћици штеди време и место за припрему киселог купуса, а породици обезбеђује укусну и здраву салату током целе године.

Футошки кисели купус рибанац
500 g

 • Квалитет добре салате је у томе да се сва поједе када се припреми.  Управо такву врсту салате обезбеђује вам породица Ћулум производећи вакуум паковање купуса рибанца у вишеслојној штампаној пластичној кеси, нето масе 0,5 kg.  Када се кеса отвори, њен садржај је довољан за један оброк и путем куповине оваквих паковања, ви штедите на свом кућном буџету јер дозирате и планирате оброке тако да нема бацања хране.

Футошки кисели купус лист вакуум

 • Сарма је једно од најукуснијих и најпопуларнијих јела на овим просторима.  Припрема се приликом већíх празника и породичних свечаности, па се самим тим и припрема у оквиру веће количине хране. Како бисмо олакшали нашим домаћинима и домаћицама и убрзали припрему њихових свечаних ручкова и скупова, припремили смо за продају лист киселог купуса за сарму.

Рибанац у канти
10 kg

 • Обзиром на популарност киселог купуса рибанца и велики број јела уз која се служи, за своје велике купце, ресторане и велепродаје, али и велике породице, припремили смо кисели купус рибанац у пластичним кантама од 10 kg. Наливен сопственим расолом, кисели купус рибанац је у овом паковању посебно захвалан за држање и често сервирање.

Расо

 • Баш као и кисели купус, расо садржи микроорганизме који сузбијају процесе труљења у цревима, поспешују избацивање отпаних материја из организма. Такође подстиче измену материја у ћелијама и повољно делује на слузокожу црева.
  Употребом расола поспешује се излучивање и бољи рад жучи и панкреаса, можда је и најпознатији као проверено добар лек против мамурлука.

Маринирано поврће

 • Друга група производа по заступљености у нашем асортиману производа је маринирано поврће упаковано у различите врсте на тржишту прихваћених паковања. Маринирано поврће представља одговарајуће закишељавање предходно припремљених  врста  поврћа, што је заправо диктирано снижавање вредности пХ средине. Закишељавање представља најефикаснији начин сузбијања активности највећег дела микроорганизама који прузрокују кварење. Пуна активност присутних микроорганизама, који проузрокују кварење одвија се у неутралној и слабо алкалној средини. За закишељавање поврћа користе се органске киселине од којих најчешће сирћетна, али и остале, као што су млечна, лимунска, винска и јабучна. Поред снижавања вредности пХ, ове  киселине имају још једну функцију побољшање укуса финалних производа.  Маринирани производи у финалном облику садрже 3 – 6 % киселине, најчешће сирћетне. Додају се две врсте сирћета: алкохолно или винско сирће и сирћетна киселина (есенција) добијена сувом дестилацијом дрвета. Код ових производа конзервишући ефекат сирћетне киселине потпомаже додата кухињска со. Сваки маринирани производ садржи и зачин према произвођачким декларацијама. Дакле, сем киселог купуса, породица Ћулум успешно пласира на новосадским пијацама значајне количине осталог укишелјеног поврћа у ринфузном облику и освојеним паковањима, произведеног у условима домаће производње.  Ово поврће доступно је за продају и кроз велепродаје и малопродаје, као и директно од нашег газдинства.

Домаћа туршија у тегли
2,7 kg

 • Туршија је традиционална зимница на овим просторима и популарна је на целом Балкану.  Чак и вегани признају квалитет туршије као конзервиране салате, па смо стога и ми одлучили да посветимо додатну пажњу производњи и продаји туршије у Србији на организован и професионалан начин.  Наша туршија производи се од краставца, паприке, шаргарепе, купуса, зеленог парадајза и карфиола, а између осталих паковања, у продаји су ПЕТ тегле нето масе 2,7 kg.

Паприка филет у тегли
2,7 kg

 • Паприка је традиционално популарно поврће у Србији и због тога је продаја паприка у свим облицима у суштини једно стабилно тржиште.  Управо из тог разлога и ми на тржишту радимо продају паприке у форми производа са додатом вредношћу, односно киселе (мариниране) паприка, исечене у филете.  Оваква маринирана паприка се пакује у ПЕТ тегле од 2.7 kg нето масе.

Паприка са рибанцем у тегли
2,7 kg

 • Када помислите на готову, а притом и лепо украшену салату, скоро смо сигурно да мислите на нашу киселу паприка са купусом рибанцем.  Продаја паприка са купусом рибанцем проистекла је из жеље нашег тима да домаћицама и ресторанима приушти практично готов производ за финалну потрошњу.   Оваква маринирана паприка се пакује у ПЕТ тегле од 2.7 kg нето масе.

Домаћа туршија вакуум
500 g

 • Туршија је традиционална зимница на овим просторима и популарна је на целом Балкану.  Чак и вегани признају квалитет туршије као конзервиране салате, па смо стога и ми одлучили да посветимо додатну пажњу производњи и продаји туршије у Србији на организован и професионалан начин.  У суштини, туршија је микс конзервираног поврћа, који је припремљен на такав начин да чува хранљива својства поврћа које је у њу стављено.  Наша туршија производи се од краставца, паприке, шаргарепе, купуса, зеленог парадајза и карфиола, а између осталих паковања, у продаји је и паковање од 500 g у вишеслојној пластичној вакуум кеси.

Кисели краставци у тегли
2,7 kg

 • Кисели краставци су најкласичнија зимска салата на овим просторима.  Домаће производње, узгојени на чистом и незагађеном земљишту, чак и када су маринирани, у потпуности задржавају свој мирис и укус.  Паковање у пластичној тегли од 2,7 kg нето масе.

Домаћа туршија у канти
10 kg

 • Продаја туршије у кантама од 10 kg је резултат наше жеље да и већим породицама омогућимо да им ова квалитетна и укусна салата буде доступна током дужег периода.  Туршија је микс конзервираног поврћа, који је припремљен на такав начин да чува хранљива својства поврћа које је у њу стављено.  Наша туршија производи се од краставца, паприке, шаргарепе, купуса, зеленог парадајза и карфиола.

Црвена паприка са белим луком у тегли
2,7 kg

 • Продаја црвене паприке са белим луком је продаја производа са имиџом јер многе куће и газдинства имају своје „рецепте“ за ову врсту зимнице који се преносе с колена на колено.  Ми наравно, верујемо да је управо наш рецепт најбољи, па зато и пакујемо паприку са белим луком у амбалажу која омогућава широку потрошњу, а то је ПЕТ тегла од 2.7 kg.

КОНТАКТ

ХАЈДЕ ДА СЕ ДОГОВОРИМО